Convenció Jove!

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Comunicat d’Unió de Joves Terres de l’Ebre sobre el tancament d’empreses al territori

La Unió de Joves de les Terres de l’Ebre considera que la nostra terra rep un tracte desigual de la Generalitat de Catalunya subratllat aquests últims dies amb el passotisme envers el tancament d’empreses de vital importància per a la supervivència de l'economia ebrenca.

.- L’impacte del tancament de LEAR, amb els seus 520 treballadors i treballadores de les Terres de l’Ebre és semblant al que podria tenir el tancament de les factories de SEAT i Nissan a Barcelona. A les Terres de l’Ebre l’atur industrial augmentarà un 30% si això es produeix.

.- Amb aquest tancament es destrossa el teixit productiu ebrenc, ja que la LEAR havia estat un referent i serveix per que altres empreses similars coneguin el nostre territori.

.- L’anunci de tancament definitiu de LEAR ha provocat una total passivitat del Govern de la Generalitat, la consellera de Treball no s’havia assabentat d’aquest fet fins 48 hores després de fer-se’n públic.

.- El govern de la Generalitat només mira de salvar les empreses barcelonines i deixen desemparades, un cop més, les Terres de l’Ebre, les seves empreses i la seva gent. Van fer grans esforços per salvar la producció de SEAT i Nissan, cosa que no han fet amb la LEAR.

.- A més, el motiu d’aquest tancament no és de fallida ni de problemes de producció sinó que la direcció de l’empresa té la intenció de portar-la cap a Hongria. I aquesta capsa de trons obre que passi el mateix amb els 30 treballadors de la planta d'Indo, tal com diuen les últimes informacions.

En definitiva, la Unió de Joves denuncia aquest greuge territorial i, si el govern de la Generalitat no evita el tancament de LEAR demanarà el cessament immediat de José Martín, cap dels Serveis Territorials de Treball a les Terres de l’Ebre i de Lluís Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.

comptador