Convenció Jove!

dimarts, 12 de gener del 2010

Comunicat d'Unió de Joves sobre les mentides al territori del conseller Baltasar

Davant la notícia que ens ha fet saber que l'incendi d'Horta d'aquest estiu havia estat provocat per una negligència humana i no a causa d’un llamp.

Donat que la obertura del secret de sumari ha permès saber que dos treballadors contractats per la conselleria d'interior per al manteniment del sotabosc haurien estat els iniciadors d’aquesta catàstrofe. La Unió de Joves de les Terres de l’Ebre declarem que:

- El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va tancar la investigació amb precipitació i amb pressa per no desgastar la seva conselleria ni la d'Interior, amb clars motius personals i partidistes.

.- Acusem el conseller de Medi Ambient d’haver donat les culpes al cos d’Agents Rurals per rentar-se les mans en el primer veredicte de la investigació que es va du a terme acte seguit d’haver extingit l’incendi.


.- No va buscar altres indicis o altres vies d’investigació. Ha hagut de ser la jutgessa de Gandesa que reobrís el cas per iniciativa pròpia.


.- Els dirigents de la conselleria, tant d'interior com de medi ambient, van obviar els consells de la gent dels pobles afectats, que demostrava una experiència major en les peculiaritats del clima i relleu del territori. No va escoltar el territori. Fins i tot, van demanar que l’alcalde d’Horta rectifiqués les declaracions que va fer en el seu moment.

.- La manca de comunicació entre conselleries sota la direcció de membres del mateix partit polític, que demostra un cop mes el desgavell absolut d’aquesta formació política per liderar el País.

És per aquests motius que la Unió de Joves de les Terres de l'Ebre demanem la dimissió dels consellers d'interior, Joan Saura, i de Medi Ambient, Francesc Baltasar.


Unió de Joves de les Terres de l’Ebre

comptador