Convenció Jove!

dijous, 1 de juliol del 2010

Unió de Joves demana que el Rei apadrini una reforma constitucional que contempli la plena sobirania de Catalunya i les vegueries


Iban Rabasa: "La sentència que retalla l'Estatut ataca les vegueries, perjudicant clarament a les Terres de l'Ebre"


Des de Unió de Joves creiem que qualsevol modificació de l’Estatut és intolerable. I no només això: la sentència del Tribunal Constitucional –la legitimitat del qual ja s’ha posat en entredit en més d’una ocasió– no és més que un altre exemple del seu mal funcionament.


Amb aquesta decisió el marc legal espanyol no només ataca la voluntat de Catalunya, sinó que mostra, amb aquesta situació, una gran incoherència en invalidar –total o parcialment –un document aprovat per Les Corts, legitimades per la democràcia. Una de les grans perjudicades serà les Terres de l'Ebre, que veu en perill la seva vegueria.


Des de Unió de Joves volem fer saber que l’actual model constitucional està esgotat i que no reflexa ni respecta la realitat política, econòmica i social de Catalunya. Perquè el TC no només ens retalla un Estatut legítim i legal, sinó que amb la seva sentència atempta contra la dignitat de tota una nació i els seus ciutadans. Constatem també que estatuts com el d’Andalusia o València (entre d’altres) s’assimilen a l’Estatut català i per tant en quedaria també qüestionada la seva constitucionalitat.


Per això, Unió de Joves treballarem per fer progressar una reforma constitucional que contempli i reconegui tots els drets intrínsecs de Catalunya i la plena sobirania com a nació. Per aquesta raó demanem al Rei Joan Carles I, com a cap d’Estat, que apadrini aquesta reforma.


Amunt, avant, visca Catalunya lliure! i Visca les Terres de l'Ebre!

comptador