Convenció Jove!

dimarts, 7 de setembre del 2010

Unió de Joves denuncia que Montilla espanyolitza la campanya

Amb la declaració institucional del President, parcialment en castellà, s’estableix un precedent molt trist per la institució

En el marc de la declaració institucional en motiu de la convocatòria d’eleccions al Parlament, el President Montilla, en un gest inèdit des de la Transició fins avui, ha repetit parcialment la intervenció inicial en català, en castellà. A partir d’aquest fet volem fer les següents consideracions:
  • Denunciem, en primer lloc, que a l'hora de convocar “les eleccions més importants de la història” després de la Sentència del TC sobre l’Estatut que ha suposat, entre altres coses, amenaçar el model d’immersió lingüística, el President s’adreci a Catalunya en castellà.
  • Denunciem la hipocresía de Montilla a l’hora de demanar joc net, entrant en campanya per despertar l’electorat espanyolista apelant a la manca de sentit de la catalanitat davant el creixament del sentiment sobiranista.
  • Creiem que el gest d’avui certifica la mort del PSC com a partit català i que el gest de Montilla s’afegeix a l’erradicació de la presència “catalanista” al PSC. S’entén així el retorn de Celestino Corbacho per vehicular la liquidació de la secció catalana del PSOE.
  • Per tot això, demanem explicacions a ERC i ICV, que entenem que tenen un sentit de la catalanitat més pronuciat que el seu soci de govern, per com han pogut tolerar aquest gest.
Aquest fet ha de passar a la història com el darrer capítol de la legislatura més fosca de la història de la democràcia a Catalunya i creiem que ha de servir per exemplificar el pobre bagatge simbòlic, sentimental i institucional del President Montilla.

Amunt, avant, visca Catalunya lliure!

comptador